8 Eylül 2008 Pazartesi

Jarvis

8 Eylül 2008 Pazartesi

Jarvis'i tanımayan yoktur heralde. Kalın çerçeveli gözlükleri, takım elbisesi, dağınık saçları, şahane dansıyla ve 1996 Brit ödüllerinde yaptığı Michael Jackson karşıtı protestoyla tam bir ekol Jarvis Cocker.
Michael Jackson, sahnede çocukları etrafına toplayıp dans ederken, MJ'nin girdiği İsa tripleri Jarvis'in hoşuna gitmez, sahneye atlar MJ'yi sahneden yaka paça atmaya çalışırken kıçını gösterir.
2006 yılında Jarvis adındaki ilk solo albümünü yayımlamıştı Pulp'ın eski solisti. Bir an önce yeni bir albüm daha yapmak istiyormuş. Yeni albümden iki tane şarkı şimdiden hazırmış hatta. 2008 yılı bitmeden yeni albümü çıkartmak istiyormuş.
Albümdeki yeni iki şarkının adları: 'Girls Like It Too' ve 'The Usual'
Jarvis albümüyse tam bi baş yapıt. Brit Pop öldü diyenlere verilebileceke tokat gibi bi cevap. Don't Let Him Waste Your Time şarkısı uzun süre akıllardan çıkmayacak tipte bi şarkı. Albüm, bi Pulp albümünün verdiklerinden çok daha fazlasını veriyor dinleyenlere. Different Class albümüyle yarışabilecek nitelikte olduğunu düşünüyorum.
Jarvis Cocker pek çok müzisyenle birlikte çalışmış, Air, Charlotte Gainsbourg, Lush, Aphex Twin, Erlend Øye, Nightmares on Wax, The Hives, Nancy Sinatra, Marianne Faithfull, Radiohead'den Jonny Greenwood ve Phil Selway gibi adına aşina olduklarımız örneğin.
Gainsbourg'un 5:55 albümündeki sözler ona ait.
Jarvis yayınlanalı neredeyse 3 sene olucak farkındayım. Zaten bu blogda da yeni çıkan albümler olur diye bişey yok. Dinleyiniz seviniz. Jarvis'e tapınız. Hoşçakalınız.
not:Jarvis olucam ben.
DOWNLOAD

0 yorum:

Search

 
◄Design by Pocket► Distributed by Blogspot Templates