8 Eylül 2008 Pazartesi

Sufjan Stevens Invites You To: Come On Feel The Illinoise

8 Eylül 2008 Pazartesi

Benim bi kuzenim var. Artık dinlemediğim müzik cdlerini ona veriyorum, o dinliyor. Green Day, AC/DC, The Beatles hayranı oldu. Şu an 12 yaşında, keman çalıyor. Aslında sadece keman değil. Eline aldığı müzik aletini çalabiliyor. Nota bilgisi yok ayrıca. Org, flüt, ksilofonda bir sürü şarkı çıkarttığına tanık oldum. Gittiği kurstaki arkadaşlarıyla bir kaç konser verdi. Kursta da notaları nasıl öğrenmez anlamıyorum. Kulaktan çıkartıyor şarkıları. Neyse.
Geçenlerde ona bi şarkı dinlettim, kemanınla bu şarkının aralarını yapabilir misin dedim. Bilmem ki dedi. Bir hafta sonra bize gelmişti. Şarkıyı ne yaptığını sordum. Yaptım dedi kemanı çıkarttı ve şarkının aralarındaki kemanları çaldı.
Bir de Sufjan Stevens var. Her Sufjan dinlediğimde bu kuzenim gelir aklıma.
Sufjan'ın ailesi, Sufjan'ı kapıda "seni seviyorum" yazan bir notla birlikte süt sepetinin içinde bulmuş. Birden fazla müzik aletini çalabiliyor, Illinois albümünün kartonetinde şöyle yazıyormuş "Sufjan Stevens plays the following instruments: acoustic guitar, piano, wurlitzer, electric bass, drum kit, oboe, miriam's alto saxaphone, in tunel, sunmin's flute, daniel's banjo and/or matt's banjo (depending on which one was in tune), shara's glockenspiel, laura's rickety accordian, a rentled vibraphone, var,ous recorders (sufjan owns the tenor, soprano, and sopranino, but he barrowed monique's alto), a casiotone mt-70, sleigh bells, shakers, tombourine, triangle, and a baldwin electric church organ. oh lord, help us!.
Oh lord help us, daniel's banjo or matt's banjo filan demesi komik midir, sevimli midir bu yaptıkları nedir?
Ayrıca karizmatik (evet yakışıklı lan!) bi arkadaşımız. Bugüne kadar çıkarttığı albüm sayısı 7.
Şarkılarının isimleri o kadar uzun ki bir Ramones şarkısının sözleri bi Sufjan Stevens şarkısının adından daha kısadır. Örnek olarak "The Black Hawk War, or, How to Demolish an Entire Civilization and Still Feel Good About Yourself in the Morning, or, We Apologize for the Inconvenience But You're Going to Have to Leave Now, or..." şarkısı Sufjan'ın Illinois albümde yer alan bir şarkı. "I don't wanna walk around with you. So why you wanna walk around with me?" bunlar da Ramones'un I Don't Wanna Walk Around With You şarkısındaki sözler.
Sufjan Stevens'ın kariyeri, kurduğu folk müzik grubu Marzuki'yle başlıyor. Daha sonra solo takılmaya karar veriyor ve olaylar gelişiyor.
İlk çıkarttığı albümünün ismi "A Sun Came". Bu albümle pek dikkat çekmeyi başaramamış.
Daha sonraki yıllarda Little Miss Sunshine filminin soundtrackinde "No Man's Land" ve "Chicago" isimli şarkılarıyla yer almıştı.
Ayrıca Amerika'nın 50 eyaleti hakkında albüm yapma gibi çılgın bi planı da varmış kendisinin.
İşte bu 50 eyalet serisinin ikinci albümü; Illinois yani tam adıyla ‘Sufjan Stevens Invites You To: Come On Feel The Illinoise’ 2005 yılında piyasaya çıktı.
İnsanın dinledikçe dinleyesi gelen bi albüm.
Güneşli bir günde çocuklar dışarda top oynarken balkonunuzda çayınızı yudumlarken şahane gidicek bi albüm.
Ya da yağmurlu bir günde şimşekler çakarken yaktığınız sigarayı harcatıcak bi şarkı; The Seer's Tower.
linkiki

0 yorum:

Search

 
◄Design by Pocket► Distributed by Blogspot Templates