29 Ekim 2008 Çarşamba

Belle and Sebastian - The BBC Peel Sessions

29 Ekim 2008 Çarşamba

Belle and Sebastian, İskoçya habitatlı bi grup. İsmini Fransız yazar Cécile Aubry'nin, 6 yaşındaki Sebastian ve köpeği Belle'nin hikayesini anlayan kitabı, Belle et Sébastien'den alıyor. Grubun kuruluş hikayesi de şöyle hoş bişey; Glasgow'daki, Stow College'a devam eden vokalistimiz Stuart Murdoch ve Stuart David, okuldaki müzik hocalarının verdiği, bandrollü bir albüm çıkartma ödevini yapmak için kurulmuştu.
Bu çıkarttıkları albüm, 1.000 taneyle sınırlı olarak basılmıştı. Bir süre sonra Tigermilk için çok olumlu eleştiriler gelmeye başladı hatta 1001 Albums You Must Hear Before You Die isimli kitapta kendisine yer buldu. Aynı yıl içerisinde Tigermilk'in başarılı olmasıyla ikinci albümleri If You Feeling Sinister'ı kaydettiler. Ve bugüne kadar yaptıkları albümlerle birlikte, toplam 7 tane albüm çıkartmış oldular.
Grubun şarkı sözü yazarı da olan Stuart Murdoch, en sevdiği kitap olarak İncil'i gösteriyor. Bu sevgi şarkı sözlerine de çok sık yansıyor.
Belle and Sebastian'ın müziği için yapılabilecek tanımlar arasında en sık karşılaşabileklerinizden birisidir; naif, sevimli, keyifli hüzün.
Ama bana kalırsa Belle and Sebastian'ın müziği, yeni aldığı şekerini, abisine kaptıran ufaklığın yaşadığı bir anlık üzüntü, ve ardından söyleyeceği, "olsun yenisi alırım" sözleriyle tanımlanabilir.
Belle and Sebastian'ın BBC Peel Sessions'ını veriyorum. İki tane Peel Sessions'ı var grubun. Diğerinde bolca noel şarkıları var. Şimdilik BBC Peel Sessions.
Belle and Sebastian - BBC Peel Sessions

0 yorum:

Search

 
◄Design by Pocket► Distributed by Blogspot Templates