19 Kasım 2008 Çarşamba

Alina Orlova - Laukinis Suo Dingo

19 Kasım 2008 Çarşamba


Dünyada olup bitenlerin yanında olmak muhteşem. Elli yıldır bunun için bir şeyler veriyorsanız size sadece Love of Common People’ın blog sayfasından “dünyada olup bitenleri de dinleyin abiğlerim ablalarım” diyebilirim naçizane. Bazen duyabileceğiniz, alabileceğiniz tatlar o kadar harika oluyor ki. Tuhaf tuhaf hislere sokuyorlar sizi. Hiç yaşamadığınız ama sanki içinde olduğunu tuhaf duygular. Dünyanızı değiştirmez tabi. Anlık duygu değişimlerini yaşatır. Hani bazen harika bir kitabın sonuna gelip, “bitirmeseydim be” deyip geri dönmek gibi. -Örneklerim şahane farkındayım.-



Litfanya - litvanya için daha güzel, Litvan bir arkadaşımız Alina Orlova. İsminin ağırlığında değil hiç. Oyuncu gibi, güler size falan. Piyanosundan ses bile verir. Bir bakarsın yönetmen koltuğuna oturur bağımsız film kraliçesi olur. İşte Orlova denen hatun böyle bir hacimde. Bin dokuzuz seksen sekiz doğumlu olması, kıvır kıvır saçlarından turuncu sular akıta akıta dağların, yıldızların sesi olmuş. O kadar olgunmuş gibi davranıyorlar buna çevrede, bana sorarsanız sesinden belli çocukluğu. Sade, pürüzsüz, keman gibi ses onun sahip olduğu. Ardındaki orkestra. İşte albümü “laukinis suo dingolakin tek albümü. Nedir onu bile bilmiyorum. Bulamadım da zaten. Üşendim de.



Ben bir dergide gördüm seksen yıl önce. Dergi yazarı kişi “Beirut”a benzetmişti. Hayli ilgimi çekti ama uzun süre sadece Myspace’den dinleyebildim. Etkilenmemek elde mi... Hayır, Beirut’a dönen sade yanı enstrüman çokluğu gibi göründü bana. Beirut sanki yolların, sokakların, insanların; Alina Orlova ise düşlerin, hayallerin, gökyüzünün.


Hepsinden öte kulaklığın ucunda.



Aferim Orlova. Sen hepimizin kalbini çaldın.

Last.fm'den dinleyin.

İndirin (ama .flac uzantılı) İkinci partı unutmayın.

4 yorum:

brutalized potato dedi ki...

Vahşi köpek dingo anlamına geliyo albümün ismi.
Ne güzel yazmışsın ayrıca.

uyumsuzpenguen dedi ki...

flac uzantılı seyler nasıl acılıyor ben yapamıyorum :(

brutalized potato dedi ki...

itunes kullanıyodun galiba sen açması gerek, eğer olmuyosa bi de winamp'ta dene istersen.

mtat dedi ki...

vcl var mı? süper açar o. yoksa converter yükleyin. o da çevirir. silmeyin hatta, mp3 player, ipod sahibiyseniz wma falan herşeyi çeviriyor.

Search

 
◄Design by Pocket► Distributed by Blogspot Templates