21 Kasım 2008 Cuma

A Place To Bury Strangers

21 Kasım 2008 Cuma

Adından da anlaşılabileceği gibi karanlık bir grup A Place To Bury Strangers. Shoegaze ve Psychedelic rock türünde müzik yapan grup, The Jesus and Mary Chain'in Psychocandy albümünün 2007 baskısı gibi duruyor.
A Place To Bury Strangers dinleyen bir kişini ağzından çıkan ilk cümle, "The Jesus and Mary Chain, Psychocandy, şahane" oluyor.
APTBS, New York çıkışlı gruplardan birisi ayrıca.
Grup, The Jesus and Mary Chain etkilerini, hiç itirazsız kabul ediyor. 2007 yılında onlarla birlikte bir konserde çıkmış olmaları da onlar için ayrı bir dönüm noktası olmuş.
Turlarına katıldıkları diğerler gruplar, Nine Inch Nails ve MGMT.
70'lerden günümüze kadar gelen, New York çıkışlı Telesivion grubunun post-punk esintileri de, daha albümün ilk şarkısı Missing You'dan hissedilebiliyor. Siouxsie and the Banshees, Joy Division ve Bauhaus da APTBS'in müziğine etki eden diğer gruplardan bir kaçı. Vokal ise; Ian Brown etkili Jim Reid tadında şekil bulmuş albümde.
Bir çok gruptan ilham aldıkları, bunları albümlerinde harmanlayıp güzel bi iş çıkardıkları ortada.
1998'den beri yeni bir albüm çıkartmayan The Jesus and Mary Chain'i özleyenler için birebir. Kim bilir, Radiohead'in alt grup olarak çıktığı James konserlerinden sonra, James'den daha çok ismini duyurması gibi olur.
APTBS'in grupla aynı ismini taşıyan tek albümü 17 Eylül 2007 tarihinde piyasaya sürülmüştü.
A Place To Bury Strangers

1 yorum:

1977 dedi ki...

bi ara dilerken gerçekten JAMC dinliyorum sandım... ama album gerçekten çok güzel...

Search

 
◄Design by Pocket► Distributed by Blogspot Templates