6 Ocak 2009 Salı

Morrissey

6 Ocak 2009 Salı

Şimdi önüme attılar Morrissey’in son albümünü; “al bakalım sen hak ettin” şeklinde. Evet, işin ucundan tutmanın öncelikle araştırmadan geçtiğini biliriz. Kaç albüm, kaç grup, kaç yapımcı, on milyon tane kaç. Zaten Morrissey yaşlılığında olduğu kadar gençliğinde de üretken olduğuna eminim. Çünkü The Smiths ve kendi albümlerini sayamadım. Morrissey kaç yılında gözlerine dünyaya açmış çok da ilgilenmedim. Ne yaptım biliyor musunuz! Bu albümün hepsini “media player”a sürüklemedim. Saygı duydum. Biri bitince diğerini sürükledim. Şarkı aralarında boşluk verdim. En sevdiğim diziyi izliyormuş gibi yaptım. Arada kalktım su içtim. Albüm kapağındaki çocuğu düşündüm. “Kimacabaao” bile dedim. “morrisseyebaknekadaryaşlıartık” dedim sonra. Böyle ilkel ama saf duygularımla dinledim albümü.
Aslında daha çıkmadı bu albüm ve 17 Şubat 2009’da çıkacak. Aslında bazen Morrissey’in Smiths severler tarafından saygı duyulduğu için dinlenebildiği söylenebilir. Fakat itham olur derseniz, belki de haklısınız, bana öyle gelmiş.
Ringleader of the Tormentors bundan bir önceki albümdü ve toplama olması çok da mutlu etmemişti. Zaten akabinde plak firmasını değiştirip bu albümü xxx diye bir yerden sunmuşlar. Böyle olunca insan düşünmüyor değil, “ya paraların bitmesinden ya da harbiden unutulmaktan korkuyorlar olum.”
Neyse sonuç olarak zaten canım Morrissey. Ne yapsın sevesimiz var. Ülkemizde yine yine göresimiz var. Years of Refusal için, zaten tanıdığımız parçalar ama yenilerini de barından büyük bir şarkı. Bölünce içinden şarkılar çıkmış bir albüm. Morrissey’in bütünlüğü.

Sevdim ben, siz de dinleyin güzel sözler var.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Cidden çok çok çok güzel! Morrissey bidone.

berraque dedi ki...

o cocuk yapımcısının cocuguymus diye okumustum .
o deil de bu albume henuz ısınamadım ben , bi tek I'm throwing my arms around Paris 'e baya bayıldım .
zaten what's how people grow up'la all you need is me greatest olan albumde verilmişti . o zaman sevmiştik hala severiz.
bi de album kapagını inceledigimizde goruyoruz ki stevencıgım (evet samimiyiz.) takım elbiselerden fred perry tshirtlere gecmis , sanki dio ki "ben malmışım onca sene platonik aşık ve aseksuel takılmısım yalan dunya hüleyn açılın ." yani bana kendisi ortayaş krizinde gibi geldi .
I Have Forgiven Jesus'lardan all you need is me'lere gecis yapmıs .
ama bu albumde de çileli halinden parcalar gordum ben yine.
sonucta senin de dediğin gibi , morrissey arabesk soylese dinlerim ki kısmen ingilizce arabesk yapmakta kendisi .

mtat dedi ki...

:)
morrissey. çift s ve çift r.
güzel yorumlarınız için teşekkürler. zamanla sevilesi ama zaten bilinen.

peanutnbutterjelly dedi ki...

merhabalar, blog'unuzu anca keşfedebildim, gerçekten çok güzel bir iş çıkarmışsınız tebrikler :) years of refusal'a gelince, gerçekten kendini anca birkaç dinlemede sevdiren bir albüm kendileri, asla bir "vauxhall and i" değil, ama "maladjusted" gibi de hayal kırıklığına uğratmıyor insanı. dediğiniz de doğru bazen hala smiths'in ve 90'ların ilk yarısındaki harika performansının ekmeğini yiyor diye düşünmeden edemiyor insan. :D

bu arada ringleader of tormentors'ın ardından bir greatest hits patlattı moz, yoksa tormentors tamamen yeni parçalardan oluşmuş bir albümdü.

çok güzel bir yazı, iyi çalışmalar :)

mtat dedi ki...

çok teşekkür ederiz sevgili Begüm. ;)

Search

 
◄Design by Pocket► Distributed by Blogspot Templates