9 Kasım 2009 Pazartesi

Editors - In This Light And On This Evening

9 Kasım 2009 Pazartesi



Şu 2009 yılının son çeyreğinin içindeyken şöyle geriye dönüp bakıyorum da aklımda kalan albüm sayısı yirmiden fazla değildir. Bunların içerisinde biri var ki sanırım 2009'un en iyi albümü bu diyorum . Evet Editors'ın son albümünden bahsediyorum.

Şimdi size gelip Editors 2002'de Staffordshire'da kurulmuş bir indie rock grubudur gibi açıklayıcı bi yazı yazmayacağım, zaten adamlar geldi her tarafta klipleri gösterildi bilen bilir. Benim asıl olarak anlatmak istediğim şey Editors'taki değişim. Albüme bakacak olursanız eski albümlerindeki indie rock ritmlerin yerini industrial ritmler almış (bkz. ilk single: Papillon). Bu değişimin sonucunda müzik genel olarak indie rock'tan uzaklaşmış ve albüme hakim olan hava karanlıklaşmış. Artan synthesizer kullanımı ile birlikte genel hatlarda Fransız Coldwave, EBM, Goth, ve Post Punk türlerine yaklaşılmış. Bu aslında çok da yeni bişey değil bu tarzları tekrar canlandırmaya çalışan ilk grup Editors da değil (bkz. Project: KOMAKINO) ancak bu işi bence en iyi beceren grup onlar olmuş.

Son zamanlarda indie rock müziğin zamanını doldurduğunu düşünen ve işlerin biraz daha karanlıklaşmaya başlamasını isteyen benim gibi kişiler için Editors albümü size biraz olsun Bauhaus, Norma Loy, Joy Division hissini yaşatabilir.

Goth Rising...



not: Albümün limited edition versiyonundaki ek cd'de bulunan 5 şarkı neden albüme koyulmamış bilmiyorum, inanılmaz şarkılar var örneğin "This House Is Full Of Noise"...

8 yorum:

C dedi ki...

indie olan bi grubun ebm'e kayması ilginç olmuş.

mtat dedi ki...

In This Light olacak sanırım.

brutalized potato dedi ki...

ufacık bi harf kayması. evet.

Vaykorus dedi ki...

Indie olan bir grubun, EBM'e kayması normal.

Olduğumuz konum gelip geçici. Her şeyin bir üstü ya da bir altı var olduğunu bilen bizlere güzel bir hediye olmuş.

İkibinli yıllar da Indie Rock'ın gayette kilişeleştiğini görmezden gelen dinleyiciler bolca var iken,Indie Rock kulvarından bir atlayış göstergesi olan bu tip örnekler beni sevindirmeye devam ediyor. Yazıyı okunca merak ettim, yoksa bunca yıldır beni çeken bir şey pek de bulamamıştım Editors'da.

E Altay sen isteyinci gayette yazıyorsun, farkında olmana da seviniyorum.

C dedi ki...

benim bildiğim ve dinlediğim :wumpscut:, suicide commando, feindflug gibi grupların icraa ettiği EBM'i yapmak, sıradan bi indie grubu için biraz zor diye düşünüyorum, her şeyin elbette bir üstü ve bir altı var ama bana kalırsa indie'nin bir üstünde ya da bir altında EBM yok.

C dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
1977 dedi ki...

albumu dinlersen eğer zaten ebm yapmadıklarını anlarsın yazıda demek istediğim müziğin ebm'e yaklaşması...

ayrıca yıl 2009 kimin ne yapacağı hiç belli olmaz...

C dedi ki...

doğru evet

Search

 
◄Design by Pocket► Distributed by Blogspot Templates