5 Aralık 2009 Cumartesi

Beach House "Teen Dream"

5 Aralık 2009 Cumartesi

Beach House yepyeni bir albümle karşımızda, aslında karşımızda olacak. Teen Dream’in çıkışı 26 Ocak 2010 görünse de vahşi teknolojik dünya bazı şeyleri gittikçe hızlandırdı ve neredeyse şarkıların artık kulaklarımızda aşınmasına bile sebep oldu. 2006 yılından beri iki yıl aralıkla verdikleri albümlere bir yenisi daha eklenecek.


Klasik olarak Beach House bu albümde de çizgi dışına çıkaran bir şarkı yapmamış. Bunu hayal kırıklığı ile değil aslında gayet sevinerek söylüyorum, onlar da ne istediğini bulan ve bunda ilerleyen kişiler gibi geliyor bana. Uzaktan konuşmanın kolaylığı ile, umarım böyle devam ederler diyorum. Çünkü son üç albümdür birbirinin devamı niteliğinde olması da iyi bir istikrar.


Eski albümlerindeki Gila, Tokyo Witch gibi şarkılara alternatif olarak bu albümde en çok “10 Mile Stereo” ve “Silver Sounds” dikkat çekici nitelikte. Beach House tarzı yada dream pop’a kayan albümlerde şarkı ayırmak pek sağlıklı olmasa da müzikal alt yapıları ile insan başka bir evrene geçidi yakalıyor!


Grup bu arada Dirty Projectors, Animal Collective ve Grizzly Bear tarzına benzetilmiş çıkaracakları bu albümle. Garip, nedense hep Galaxi 500 dinleyerek büyüdük demelerini bekliyor insan. Ama tabi şöyle bir bakarsak gruplar baya yardımlaşıyor kendi aralarında. Legrand’ın Two Weeks şarkısıyla Grizzly Bear’da duyduk, ayrıca şu popüler vampir serilerinden “Yeni Ay”ın film müziklerinde “Slow Life” var. (Oldukça şaşırtıcı ve bu arada filmin müzikleri gerçekten güzel olmuş.)


Müzik eleştirmenine göre 2010'ın en beklenilen albümlerinden biri Teen Dream. Umarım yıl bu başlangıçla güzel gider.


http://www.beachhousebaltimore.com/ buradan Norway şarkısını ücretsiz olarak indirebiliyormuşuz.


Şarkı Listesi:


1. Zebra
2. Silver Soul
3. Norway
4. Walk in the Park
5. Used to Be
6. Lover of Mine
7. Better Times
8. 10 mile Stereo
9. Real Love
10. Take Care

Geçmiş Beach House blog yazıları ise aşağıda:
http://loveofthecommonpeople.blogspot.com/2008_12_01_archive.html
http://loveofthecommonpeople.blogspot.com/2008/11/beach-house-used-to-be.html

0 yorum:

Search

 
◄Design by Pocket► Distributed by Blogspot Templates