27 Aralık 2009 Pazar

Jónsi Birgisson

27 Aralık 2009 Pazar
Sigur Rós'tan tanıdığımız Jónsi Birgisson'un bir süredir üzerinde çalışmakta olduğu Go albümünden ilk nağmeler sonunda kulaklarımıza ulaştı. Bir süredir
Jónsi & Ale projeleriyle gündemde olan Jónsi'nin yeni albümünden ilk single'ı 'Boy Lilikoi', bu solo projenin Sigur Rós'un temellerimden uzaklaşmadığının sinyallerini verirken, Jónsi'nin bu sefer İngilizce söylemesi ve İngilizce telaffuzu dinleyiciyi büyük oranda şaşkınlığa ve yer yer hayal kırıklığında uğratsa da, genel olarak bu şarkının muhteşem bir müzikal ziyafet olduğu konusunda herkes hemfikir gibi. Pitchfork'un 10 üzerinden 8'le taçlandırdığı parça, belki de en güzel şekilde kendileri tarafından anlatılmış: "Teacups or toucans or maybe sea urchins spontaneously line up to sing and dance as if their entire little lives were building up to this exact moment."

Taze videosu da Jónsi'nin memleketi İzlanda'nın soğuğuyla şarkısının sıcaklığını buluşturmak ister, hatta içinde geçen 'Say no more, use your eyes' dizesini de onaylar gibi:







Bahsi geçen parçayı indirmek, albümün kayıt sürecine tanıklık etmek ve her gün yeni bir Jónsi sürpriziyle karşılaşma şansı için: http://www.jonsi.com/

1 yorum:

k.a. dedi ki...

parça zaten güzel. klibi de sevdim. izlanda görüntülerine fazla yer verilmemesi çok yerinde olmuş zira. akıllara zarar "heima"dan sonra tekrar o olağanüstü görüntüleri görmek insanın zoruna gidiyor. malum izlanda, ha deyince gidilecek bi yer diil..

ayrıca dalga sörfçüsünün yaşadığı duyguları yaşayamasak da en azından o manzarayı görmek de pek hoştu.

Search

 
◄Design by Pocket► Distributed by Blogspot Templates