3 Ocak 2010 Pazar

Soundgarden Yeniden Aramızda!

3 Ocak 2010 Pazar
Chris Cornell; "Grunge’ın şövalyeleri yeniden sahada."



Grunge müziğin bilinen haykırış ve riff tedarikçisi Soundgarden grubu toplamış durumda. 1 Ocak 2010 günü Chris Cornel’ın Twitter sayfasında hayranlarının e-posta ile haber verilen yeni sitesinin de linkini ekleyerek yazdığı gibi, “12 yıllık ara bitiyor ve işimize geri dönüyoruz. Grunge’ın şövalyeleri yeniden sahada.”

Elle tutulur birleşme detayları aslında şimdilik oldukça zayıf olsa da, Billboard bu Seattle’lı grubun –vokalde Chris Cornell, gitarda Kim Thayil, basta Ben Shepherd ve bugünkü Pearl Jam davulcusu Matt Cameron- ilk bahar ve yaz döneminde festivallere katılacağını bildirdi. Soundgarden 1984’te başlayıp, 1994’te Superunknown ile üne kavuşmuş ve 1997’de yollarını ayırmıştı. Dörtlü o günden sonra beraber çalmadılarsa da Cameron, Thayil ve Shepherd bazı Soundgarden parçalarını geçen martta çaldılar ve Cornell The Temple of the Dog klasiği “Hunger Strike”la ekimde Cameron ve diğer Pearl Jam tayfasıyla Los Angeles’ta katılmıştı.

Bu birleşmenin en büyük sorusu ise 2010’da Pearl Jam ile pek çok konseri olan Cameron çoktan Line Up’ı hazırlandı ve geçenlerde Yeni Zelanda web sitesine Soundgarden’ın geleceği hakkındaki sorulara, “Bir grubu yeniden toplamak aklımdaki son şey.” şeklinde cevap verdi. Ama en azından Chris Cornel muhtemelen 2010’da Timbaland tarafından solo albüm çıkarmayacak ya, biz buna minnettarız.

Ryan Dombal tarafından 2 Ocak 2010’da yazılmıştır.



Pitchfork sitesinden alınmıştır. İyi-kötü çeviri yapmaya çalışsam da hatalarımı mazur görmenizi dilerim. İşte gerçek linki.

0 yorum:

Search

 
◄Design by Pocket► Distributed by Blogspot Templates