27 Ocak 2011 Perşembe

Sea of Cowards

27 Ocak 2011 Perşembe

Jack White'ın elini attığı her işin altına dönüştüğü bir çağdayız. Süper grup olarak adlandırılan (Queens of the Stoneage, The White Stripes, The Kills, The Raconteurs elemanlarının bileşimi olan bir gruptan söz ediyoruz ne de olsa) The Dead Weather için de bu durum sürpriz olmadı. Grubun müziğinin günümüz müzik dinleyicisi tarafından ne derece anlaşıldığı tartışılabilir olsa da Sea of Cowards 2010'un tartışmasız en iyi albümlerindendi. İlk albümleri 'Horehound'un garip ve farklı tarzının birkaç seviye atlamış bir devam albümü olarak tanımlanabilir 'Sea of Cowards'. Albümün ilk single'ı 'Die by the Drop'a gelince; Jack White'ın, "düşündüklerinden daha sert olduğunu" söylediği parçanın videosunun da Floria Sigismondi imzalı olacağı duyulur duyulmaz işitsel olacağı kadar görsel bir şölen de olacağı belli olmuştu.

Hem müzikten, hem sözlerden, hem Alison'ın, hem de Jack'in yaptığı vokallerden anlaşılacağı üzere albüme genel olarak bir öfke duygusu hakim. Zaten 'Sea of Cowards' başlığı da, Jack White'ın her koşulda dile getirdiği internet nefretiyle ilgili. White, İngiliz The Sun gazetesine yaptığı açıklamaya göre, albüm başlığını internette fake nickname'lerin ardına saklanıp büyük laflar eden korkaklara ithafen seçmiş. Yeni jenerasyonun sorumluluktan ve ettiği sözlerin arkasında durmayı bilmediğinden, gerçek isimlerini açıklamaktan duydukları korkudan bahseden White'ın açıklaması, albümün öfkeli tavrını biraz olsun aydınlatıyor. Grubun sınırlı sayıda ürettiği plakları, veya sürpriz konserlerini tek tük plaklara kaydederek pazarlaması, ve Jack White'ın tüm gruplarının takibi için 'The Vault' adında parayla üye olunabilen bir sistem kurması; grubun ticari yönünün mü yoksa gerçekten de ruhsuz bir modernleşmeye karşı tavırlarının mı öne çıktığı konusunda kafalarda soru işaretleri yaratıyor.

'I love you the most, I do/When you're so close to me/I can smell the gasoline' (Gasoline) ve 'I'm like a newspaper/You can't read me', 'Yeah, you act like you know what you're talking about' (Lookin at the Invisible Man) gibi eleştirel sözler içeren albümün genel felsefesini özetleyebilecek olan da yine albümden bir söz olan 'I'm gonna take you for worse or better' gibi gözüküyor.

Spontane bir müzik projesi olarak başlayan The Dead Weather elemanları, pek çok platformda artık kendilerini bir projeden öte bir grup olarak gördüklerini söylüyorlar. Bu tezlerini kanıtlayan ikinci albümleri 'Sea of Cowards'a gelince; Jack White'ın dua edişini duyacağınız 'Old Mary' ile Alison Mosshart'ın bayağı iyi bir performans sergilediği 'Jawbreaker', grubun ikinci single'ı 'Blue Blood Blues', 'The Difference Between Us', 'Hustle and Cuss'; (yer yer rahatsız edici efektler ve vokalleri (bkz. 'I'm Mad') bünyesinde barındırsa da) kısaca 11 şarkılık albümün tamamı şiddetle tavsiye edilir.



Die by the Drop:

0 yorum:

Search

 
◄Design by Pocket► Distributed by Blogspot Templates