8 Eylül 2008 Pazartesi

Calexico and Iron & Wine - In The Reins

8 Eylül 2008 Pazartesi

Calexico ve Iron & Wine ortak yapımı bi albüm. Bu cümle bile bu albümü dinlemenize sebep olucak biliyorum ama yine de biraz bilgi vermekte fayda var.
Calexico 1997'den bugüne 6 tane albüm ve bunların yanında 7 tane de tur albümleri çıkartmış amerikalı bi grup. Folk, alternatif-country tarzında müzik yapıyorlar.
Iron & Wine aslında Sam Beam'in kullandığı sahne adı. Bugüne kadar çıkarttığı üç albüm var. Onun tarzına da folk, indie diyebiliriz.
2005 yılında çıkan In The Reins'deki tüm şarkıları Sam Beam yazmış. İki grup birlikte bir stüdyoya girip şarkıları çıkartmışlar. I'm Not There filminin soundtrackinde de adları var bu birlikteliğin. Bob Dylan'ın Dark Eyes şarkısını coverlamışlar bu film için. Daha sonra da birlikte çalışmaları devam etmiş. Iron & Wine'ın üçüncü albümünde Calexico'dan Joey Burns'ün de parmağı var.
In The Reins, yaklaşık 15 kişinin ortak çalışması sonucu ortaya çıkmış bi albüm. Bonus trackler dışında 7 şarkıdan oluşuyor 27 dakika gibi kısacık bi süre içinde de bitiyor. Tracklist şöyle;

1. "He Lays in the Reins"
2. "Prison on Route 41"
3. "A History of Lovers"
4. "Red Dust"
5. "16, Maybe Less"
6. "Burn That Broken Bed"
7. "Dead Man's Will"

Bonus şarkıların olduğu versiyonda He Lays in The Reins, Prison on Route 41, A History of Lovers, Burn That Broken Bed gibi zaten albümde olan şarkıların canlı versiyonları olduğu gibi Rolling Stones'un Wild Horses ve Velvet Underground'ın All Tomorrow's Parties coverları da var. All Tomorrow's Parties coverına hayran oldum desem az kalır, orjinalinden iyi olan şarkılar diye bişey var oraya dahil edebiliriz rahat rahat. Sadece Velvet Underground versiyonu biraz daha boğuk olduğu için ama. Herşeyiyle çok güzel bi şarkı. Tamamen çok güzel bi albüm.
Linklinklink!
Calexico
Iron & Wine

0 yorum:

Search

 
◄Design by Pocket► Distributed by Blogspot Templates