8 Eylül 2008 Pazartesi

Cocoon - My Friends All Died In a Plane Crash

8 Eylül 2008 Pazartesi

Cocoon 2006 yılında Fransa'da kurulan bir grup. İlk albümleri çıkmadan önce internet üzerinden fark edilmişler. Mark Daumail ve Morgane Imbeaud isimli iki gençten oluşuyor bu grup. Cocoon'un tarzı folk türüne yönelik. Bob Dylan, Elliott Smith, Nick Drake benzeri müzik yaptıklarını ve Sufjan Stevens'ın izinden gittiklerini söylüyorlarmış.
Müzik yaparken esin kaynakları, okudukları kitaplar, yaptıkları geziler, sinema ve müzik efsaneleriymiş. (Cobain, Velvet Underground, Beatles vs)
İlk olarak 2006 yılında I Hate Birds E.P.'lerini çıkartmışlar, 2007 yılında da From Panda Mountains E.P.'leri çıkartmışlar, bu E.P.'nin çıkışını takiben My Friends All Died In A Plane Crash albümünü çıkartıyorlar.
İlk albümlerinde garip bir karışım yapmışlar, depresif ve üzgün şarkıların yanında (Tell Me, Seesaw), eğlenceli ve dans edilesi tonlarda (Chupee, Vultures) şarkılar da var. Klasik folk tadı çok net alınabiliyor bu albümle. Mark Daumail'in ince ve sevimli sesindeki garip tınıyı hemen ilk şarkıdan farkediyoruz.
Cocoon için aslında düet grubu diyebiliriz. Albümün ilk şarkısı Take Off'ta başlayan bu düet durumu albümün son şarkısı Microwave'e kadar devam ediyor.
Morgane Imbeaud'un öptüğü kedi fotoğrafı çok sevimli bir albüm kapağı oluşturmuş.
Cumartesi günü dinlemek için ideal bi albüm.
Link!

0 yorum:

Search

 
◄Design by Pocket► Distributed by Blogspot Templates