8 Eylül 2008 Pazartesi

Emilíana Torrini - Me and Armini

8 Eylül 2008 Pazartesi

Emilíana Torrini Davídsdóttir. Bildiğimiz adıyla Emiliana Torrini. İzlanda'nın çıkarttığı önemli müzisyenlerden birisi. Bir zamanların Gusgus üyesi. İzlanda adının ta buralara kadar gelip dilimize pelesenk olmasına yol Björk gibi sevimli, minik bir insan. Hayır, herkesin yaptığı gibi -bir zamanlar benim de yaptığım gibi- İzlanda'yı övmeye girişmeyeceğim ve İzlanda'nın ne kadar şahane bi yer olduğu hakkında tek bir şey yazmayacağım. Herkesin bi İzlanda aşkı var nasıl olsa. Henüz bana bu ülkenin adından gına gelmeden;
"Lütfen, İzlanda'nın bokunu çıkartmayın, Facebook'ta hometownlarınız Reykjavík olmasın. Kendi içinizde aşık olun bu ülkeye."
Emiliana Torrini'nin yeni albümü Me and Armini 8 Eylül'de çıkıcak. Ama şimdiden Myspace'den dinlebiliyor ve hatta bazı blog sayfalarında albümün linki bile mevcut.
7. albümü olucak. İlk üç albümü yalnızca İzlanda sınırları içinde yayınlanmıştı. Üçüncü albümü Merman'da Lou Reed, Tom Waits, Stewie Wonder gibi isimlerin şarkılarını da coverlayan Emiliana'nın en beğendiğim coverı ise, aslı Simon & Garfunkel'ın olan Sound Of Silence parçasıdır.
Coverlara doymayan bu minik bayan Jefferson Airplane'den White Rabbit, Rolling Stones'dan Ruby Tuesday ve Kylie Minoque'dan Slow şarkılarını da coverlamıştı.
Love In The Time Of Science albümünü tüm dünyayla paylaşıp ününe ün kattı.
Sevgilisini bi trafik kazasında kaybedip, yaşadığı bunalım sonucu müziğe iki yıllık ara verdi. The Lord of the Rings: The Two Towers Soundtrack'inde olan ve aslında Björk'ün sesiyle kaydedilmesi gerekirken, Björk'ün hamileliği yüzünden Emiliana'nın kaydettiği Gollums Song şarkısıyla tekrar ayağa kalkmaya başardı. Bu öylesine bi kayıt oldu ki sinemalarda Björk adı geçiyordu, daha sonra yayınlanan Dvdlerde neyse ki bu hata düzeltilmişti.
Fisherman's Woman albümü Me and Armini'den bir önce çıkarttığı albüm oluyor.
Emiliana Torrini, Me and Armini'de Fisherman's Woman ve Love In The Time Of Science'da denemediği bazı şeyleri albümde denemiş. "Hey, I'm in Love" diye başlayan Jungle Drum şarkısında "rukutukugugu" seslerini çıkartıp, böylesine vokal çeşitliliği yarattığını daha önce duymamıştım.
Emiliana'nın, Björk'ün gölgesi altında kalan kadın havasından kurtulduğunun elle tutulur bir belgesi olmuş Me and Armini.
Emiliana'yı bilen bilir, ama bu albümde bilmediğiniz bi Emiliana daha var.
Düşünün; Yıl 1970 ve civarı, Fransa'da bir cafe'de oturmuş kahvenizi içiyorsunuz. Mekanın sahibi ortamda müzik olmadığından yakınıyor ve pikaba bir plak koyuyor. Plak cızırtılardan kurtulunca, tatlı bir kadın sesi geliyor. Kahvenizden bir yudum alıyorsunuz.
Evet, aklınızda çalmaya başlayan sesi düşünün ve bu albümü dinleyin.
link!

0 yorum:

Search

 
◄Design by Pocket► Distributed by Blogspot Templates