8 Eylül 2008 Pazartesi

Lush-LoveLife

8 Eylül 2008 Pazartesi


Shoegaze'i de deneyeyim dedim bugünlerde. Cocteau Twins'le başlamıştım shoegaze dinleme olayına. Şimdi bu tarzın külliyatını indirdim.
Cocteau Twins, My Bloody Valentine, Ride, Mazzy Star, Spacemen 3, Galaxie 500, The Chapterhouse, Asobi Seksu, Slowdive, The Jesus and the Mary Chain ve şimdi bahseceğim grup Lush.
Nasıl bişey çıkacağını hiç tahmin etmeden albümü listeye koyarsın ve ilk şarkı çalmaya başlar, ilk notayı duyarsın ve dersin ki "vay, iyiymiş." albümün yarısına gelmeden
"iyi ki bulmuşum bu grubu." filan dersin. Evet.
Lovelife'da bunlardan bi tanesi..
Ladykillers'la başlıyor ve hareketli, gözler yine ayaklarda*. Aksak ritimleri sık sık kullanmışlar bu albümde. Davul ritimleri ve gitar ritimleriyle yakalanan aksak ritimlerin ve kimi zaman coşan şarkıların olduğu bu albümü, shoegaze severim ben diyip dinlememiş birisi varsa gelsin bi çift sözüm var.
Çok naif ve hafif notalarla giden single girl şarkısının da sözleri pek hoşuma gitti. Seksist bi yaklaşımda bulunucak olursak eğer, sözleri single girl/boy filan diye çevirip cinsiyetinize göre söylersiniz, ama ne gerek var. Saçma. Şarkı "single girl, i don't want to be a single girl, don't want to be on my own again tonight
don't want to put out the light" diye devam edip "single girl, i just want to be a single girl" diye bitiyor. Gayet sade ama hoş. İlk dinleme de sevilecek albümlerden..
Ayrıca bu shoegaze olayına devam edicem. İndirin dinleyin, edinin. Sevin.

*shoegaze= bu tarzın ismi, shoegazerların gitar çalarken ayaklarının hep efekt pedalında olması ve gözleriyle bunları takip etmeleri gerektiğinden doğmuştur. Sürekli ayakkabılara bakma olayı budur.

0 yorum:

Search

 
◄Design by Pocket► Distributed by Blogspot Templates